Inspecties (zorg)

Controle en zicht op procedures

Er moet zorgvuldig gewerkt worden, niet alleen voor uw cliënten maar ook voor uw medewerkers is het van groot belang dat zij op een veilige manier hun werk kunnen doen. En daar zijn regels en procedures voor. Het toetsen van het naleven van deze regels is verplicht, maar ook intern wilt u dat deze procedures gevolgd worden: het gaat immers om de gezondheid en veiligheid van uw cliënten en medewerkers!

Wij hebben een methodiek ontwikkeld waarbij met inzet van de software van Opinionmeter en de geteste vragenlijsten audits intern uitgevoerd kunnen worden. De resultaten leveren praktische voorstellen voor het verder verbeteren van het proces en procedures. Omdat de audits, gericht op de zorg, klaar op de plank liggen, kunt u snel van start en bespaart u tijd en geld.

Alle vragenlijsten zijn getest en voldoen volledig aan de eisen van de inspectie van de gezondheidszorg(IGJ).

Reeds ontwikkelde audits

  • Hygiëne
  • Medicatie
  • BOPZ
  • Vrijheid beperkende maatregelen

Deze onderzoeken zijn zo te gebruiken zoals ze zijn, maar er is uiteraard een mogelijkheid om zaken aan te passen zodat het precies aansluit op uw specifieke situatie.

Ondersteuning
Heeft u behoefte aan ondersteuning bij de uitvoer van de audits? Onze gerenommeerde partner Inno4Care werkt al jaren voor verschillende zorgorganisaties waar zij, naast het meten van de cliënttevredenheid, ook bij audits adviseren en begeleiden.

‘Belangrijk effect is ook de bewustwording onder de medewerkers’ Mirjam van Dijk, Kwaliteitsfunctionaris BCM

Wat is een audit?

Met een (interne) audit wordt door de eigen medewerkers op systematische wijze gemeten of de vastgestelde procedures door iedereen gevolgd worden. Niet alleen levert het uitvoeren van deze audit waardevolle informatie op waar zaken verbeterd kunnen worden, ook bent u als organisatie veel beter voorbereid als de inspectie langskomt. U kunt aantonen dat u actief bezig bent met het meten en verbeteren van de procedures en welke vooruitgang u heeft geboekt.

Omdat de medewerkers zelf de vragenlijsten invullen, weten ze meteen welke eisen de inspectie stelt aan de medicatieveiligheid en andere aspecten. In de praktijk blijkt dat er in het dagelijks handelen nóg beter opgelet wordt.

Bespaar tijd met innovatieve meetmethodiek

Meer weten?

Wilt u ook weten hoe audits kunt uitvoeren, zonder veel tijd kwijt te zijn? Start dan nu met de software van Opinionmeter in combinatie met de geteste en door IG goedgekeurde vragenlijsten.

Stuur ons een e-mail of bel 010 – 307 6123 en wij helpen u graag op weg.

Waarom kiezen voor Opinionmeter?

Realtime meten en inzage in de resultaten: op maat rapportages, afgestemd op het niveau in de organisatie (management, teams), worden automatisch verstuurd.

Eenduidige vraagstelling en antwoordmogelijkheden: voor een optimaal vergelijk en benchmark, is het van belang dat de audits altijd op dezelfde manier uitgevoerd worden. Alleen dan is data vergelijkbaar.

Continu meten levert inzage in voortgang: het vergelijken van resultaten, meten van doorgevoerde wijzigingen in beleid of protocollen worden direct zichtbaar in de resultaten.

Dataverzameling via tablets: de audits kunnen met een tablet afgenomen worden, waarbij het mogelijk is om een foto of video toe te voegen als aanvulling op het ingevulde antwoord.

Alles binnen één platform: niet alleen audits, maar ook cliënttevredenheids- en medewerkertevredenheidsonderzoeken kunnen met de software uitgevoerd worden. Zo zit alles in één systeem en wordt vergelijken en uitvoeren van onderzoeken sneller en eenvoudiger.

Geen IT investeringen nodig: de software wordt geleverd op uw device of kan online (web-based) gebruikt worden. Heeft u geen device? Deze kunt u huren.