Burgerparticipatie

Laat uw bewoners (ver)tellen

Het betrekken van inwoners bij beleid wordt gewaardeerd en zorgt voor draagvlak bij veranderingen in de wijk. Nog niet veel gemeenten zien deze meerwaarde en denken dat het veel tijd (geld) en energie kost om hun inwoners mee te laten praten.

  • Hoe beoordelen de inwoners uw huidige beleid?
  • Hoe zien zij de burgerparticipatie?

Voor uw organisatie zijn de antwoorden op deze zorgvuldig opgestelde vragen van essentieel belang. Meet deze meningen realtime en speel direct in op wat er op dit moment leeft – niet een paar maanden later. 

Met de ontwikkelde methodiek van Wijkpeil worden de doelstellingen van uw onderzoek vertaald naar een vragenlijst waarna sleutelfiguren uit de wijk, uw vrijwilligers, door ons getraind worden om met het Wijkpeil aan de slag te gaan.

Wijkpeil

Wijkpeil is een door Inno4Care ontwikkelde methodiek die bestaat uit een aantal kernelementen. Eerst worden de doelstellingen bepaald en de mogelijkheden beschreven om opvolging op de uitkomsten van het Wijkpeil te kunnen geven.

Met Wijkpeil ’kruipt’ u in de huid van uw inwoners en gaat u het gesprek aan over onderwerpen die burgers raken

Net Promoter Score

Hoe goed scoort u met uw dienstverlening?

Dit wordt helder in beeld gebracht met de Net Promoter Score (NPS). Deze meettool wordt wereldwijd gebruikt en geeft inzage in de mate van loyaliteit en tevredenheid van uw inwoners. De lastige berekeningsformule hebben wij voor u alvast gedaan: de resultaten op de NPS vraag worden omgerekend naar een score die van -100 naar +100 loopt. Een score van -100 betekent dat iedereen ‘afleider’ is en dus niet positief over uw gemeente of wijk zal praten. Met een score van +100 zijn alle inwoners zeer tevreden!

Ondersteuning nodig?

Gezamenlijk met uw organisatie stellen wij de vragen of die relevant zijn. De data die verzameld worden, interpreteren we samen met u. Zo krijgt u een management rapportage waarin precies de punten naar voren komen waar u aandacht aan zou moeten geven, volgens uw inwoners.

Ook is het mogelijk om aan de hand van de data dat wij een advies opstellen en de coördinatie van het hele project op ons nemen. U bepaalt wat u zelf wilt/kunt doen en wij regelen de rest.

Volledig in uw eigen huisstijl
De vragenlijsten kunnen geheel in uw eigen huisstijl opgemaakt worden. Zo voelt het voor de respondenten vertrouwd, wat zal leiden tot een hogere response.

Krijg helder inzicht in wat er in úw wijk speelt

Meer weten?

Wilt u ook weten hoe u uw burgers kunt betrekken bij zaken die van belang zijn voor hun stad, gemeente of wijk? Start dan nu met realtime meten!

Stuur ons een e-mail of bel 010 – 307 6123 en wij vertellen u graag wat Wijkpeil voor andere gemeenten al heeft kunnen betekenen.

Waarom kiezen voor Opinionmeter?

Realtime meten en inzage in de resultaten: op maat rapportages, afgestemd op het niveau in de organisatie (management, teams), worden automatisch verstuurd.

Alerts bij lage waardering: zodra een onvoldoende gegeven wordt, kan een waarschuwing verstuurd worden zodat direct actie ondernomen kan worden bij de betreffende klant of burger.

Continu meten levert inzage in voortgang: het vergelijken van resultaten, meten van doorgevoerde wijzigingen in beleid of protocollen worden direct zichtbaar in de resultaten.

Dataverzameling via meerdere kanalen: de vragenlijsten kunnen online afgenomen worden, maar ook op een tablet, mobiele telefoon (alles is cross platform).

Geen IT investeringen nodig: de software wordt geleverd op uw device of kan online (web-based) gebruikt worden.