Meten cliëntervaringen

Opinionmeter biedt erkend instrument

De software van Opinionmeter is een door de overheid erkende tool waarmee het KVC (Kwaliteit Verbetercyclus) traject ingegaan kan worden.

Reeds jarenlang wordt door vele zorginstellingen gebruik gemaakt van de meetsoftware van Opinionmeter. Niet alleen omdat het werken ermee makkelijk is, ook door de respondenten wordt het platform als duidelijk en zelfs leuk ervaren. Daarnaast biedt het dashboard ongekende ruime mogelijkheden om de resultaten inzichtelijk te maken. Het is een volwaardig management dashboard, waar in één opslag gezien kan worden hoe het er voor staat. Ook kunnen de resultaten op afdeling- of teamniveau inzichtelijk worden gemaakt, zodat de dialoog voor kwaliteitsverbetering kan plaatsvinden bij de direct betrokkenen.

VVT OK! pakket

Speciaal voor zorginstellingen tot 125 cliënten is het VVT OK! pakket ontwikkeld. Met deze kant en klare oplossing kan direct gestart worden met het meten van de cliënt- en medewerkertevredenheid.

Er wordt gebruik gemaakt van reeds opgestelde onderzoeken uit de Onderzoeksbieb. Dit zijn onderzoeken die in de praktijk grondig zijn getest. Daardoor hoeft er geen tijd meer gestoken te worden in het opstellen en ontwikkelen van de vragenlijsten.

Opinionmeter heeft al 45 jaar kennis en ervaring in software om tevredenheid te meten.

Onderzoeksbieb

OMApp Advies heeft veel kennis en ruime ervaring in de zorg, als adviseur op het gebied van kwaliteit, met als achtergrond verpleegkunde en gezondheids-wetenschappen. Met partner OMApp Advies is de Onderzoeksbieb ontwikkeld. Hierin zijn onderzoeken opgenomen die voldoen aan de kwaliteitsrichtlijnen. De onderzoeken worden continu verbeterd en de bieb wordt voortdurend uitgebreid.

Unieke oplossingscombinatie

Voor de Westerkim – en middelgrote organisatie – bleek de Onderzoeksbieb, in combinatie met de software van Opinionmeter, dé oplossing. In deze bibliotheek zit een grote hoeveelheid beproefde onderzoeken die voor en door de praktijk zijn ontwikkeld. Ze sluiten daarom niet alleen heel goed aan bij wat de Westerkim wilde onderzoeken, de onderzoeken voldoen ook nog eens aan de kwaliteitsrichtlijnen. Hierdoor konden snel stappen gemaakt worden door de Westerkim in het meten en verbeteren van de kwaliteit. 

De Westerkim maakt gebruik van de volgende onderdelen uit de zorgbieb: 

 • Klanttevredenheidsonderzoeken
 • Medewerkerstevredenheidsonderzoeken
 • Vrijwilligersonderzoek
 • Kwaliteitsaudits
 • Stakeholdersonderzoek
Meld nu aan, start binnen 2 weken én meet de eerste drie maanden gratis*!

Kwaliteit Verbetercyclus (KVC) 

De KVC is door Vilans ontwikkeld en helpt medewerkers om aan de slag te gaan met leren en verbeteren van kwaliteit. De drie peilers van de KVC staan centraal: meten, dialoog en verbeteren.

De succesfactoren zijn:

 • Voor het op teamniveau presenteren van de resultaten, vindt de dialoog over kwaliteitsverbetering direct plaats bij degenen die er mee aan de slag gaan. Deze methodiek zorgt voor een hoge intrinsieke motivatie bij de afdelingen.
 • Het kort cyclisch meten zorgt er voor dat direct te zien is of genomen maatregelen de gewenste effecten opleveren.
 • Op elk gewenst moment van de dag kunnen de resultaten realtime bekeken worden.

Succesvolle implementaties

Een groot aantal zorginstellingen maakt al gebruik van de meet- en prestentatie mogelijkheden van Opinionmeter en ervaren het gemak van het systeem. Een aantal van hen heeft verteld wat het voor hun organisatie heeft betekent en tot welke resultaten het voor de kwaliteitsverbetering heeft geleid:

De redenen om te kiezen voor Opinionmeter

 • Alle onderzoeken voldoen aan het kwaliteitskader en er volgt altijd een NPS score.
 • De software en vragenlijsten zijn makkelijk in te stellen, alles staat in één systeem.
 • De vragenlijsten zijn duidelijk en overzichtelijk. Het wordt daardoor zelfs leuk gevonden door de respondent wat leidt tot een hoge response met kwalitatieve antwoorden.
 • De software kent uitgebreide rapportage mogelijkheden en een zeer flexibel in te stellen dashboard dat als managementtool gebruikt kan worden. Bekijk de video voor een indruk van alle mogelijkheden.
 • Opinionmeter is een financieel gezonde onderneming. Hiermee is de continuïteit van de software gegarandeerd.
 • De software wordt continue bijgewerkt en komen er nieuwe functies bij. Dit zonder bijkomende kosten. Hierdoor beschikt u altijd over een platform dat inspeelt op huidige trends.

De erkende meetsoftware van Opinionmeter en onze ruime ervaring in de gezondheidssector zorgt voor een praktische en oplossingsgerichte aanpak die snel leidt tot kwaliteitsverbeteringen.

 • Drie maanden gratis op proef*
 • Binnen twee weken van start
 • Innovatieve uitstraling

Maak geheel vrijblijvend een afspraak

Meer weten?

Wilt u ook uw kwaliteit verbeteren door te meten?

Stuur ons een e-mail of bel 010 – 742 03 80 en wij helpen u graag op weg.

 

* Vraag naar de voorwaarden

Vraag uw demo aan!

Ervaar zelf de voordelen en het gemak van het meten via ons.